Cursus Reanimatie en AED (online + klassikaal) avond

Je hoopt het nooit mee te maken; een reanimatie. Toch is het fijn te weten wat je kunt doen in geval van nood. Zeker omdat bij bewusteloosheid of een hartstilstand elke seconde telt. Hoe eerder jij in actie durft te komen, des te groter de kans is dat het slachtoffer het overleeft. In deze cursus ga je waardevolle, levensreddende handelingen leren. Onder begeleiding van een Rode Kruis instructeur ga je in praktijk oefenen. Er worden noodsituaties nagebootst waarbij je verschillende technieken leert als borstcompressies en beademing. Je oefent ook met een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Cursus overzicht

E-learning - 2 uur
De e-learning bestaat uit tekst en heldere video's en wordt afgesloten met een toets. De kennis kun je in je eigen tijd vanuit huis en op je eigen tempo opdoen. Bij een score van 80% of meer ontvang je een Bewijs van Deelname. Hiermee krijg je toegang tot de praktijkles.

Praktijkles - 2 uur
Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per noodsituatie uitgelegd en gedemonstreerd door een ervaren Rode Kruis instructeur. Tijdens de les worden er noodsituaties nagebootst en oefen je op een volwassene reanimatiepop met AED. Je oefent onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt alle vragen die je hebt stellen.

Kleine groepjes, effectieve praktijksessie incl. koffie of thee.

Bij goed gevolg ontvang je het Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat (2 jaar geldig).

reanimatie,  aed, bewusteloosheid, verslikken, verstikken

Jouw instructeurs

Loes Frings

Bas van Kollenburg

Cursus Reanimatie en AED (online + klassikaal) avond 03-09

Cursus informatie
Start 03-09-2024 18:30
Einde 03-09-2024 20:30
Cursusprijs €65,00
Cursuslocatie Onze locatie

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt hierbij de kans op overleving. In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED hierbij te gebruiken. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil weten hoe je een leven kunt redden. In slechts vier uur leer je wat je kunt doen als iemand bewusteloos is of een hartstilstand heeft. Je leert reanimeren en hoe je een AED kunt bedienen.