Cursus Reanimatie en AED Baby’s, Kinderen en Volwassenen (online + klassikaal)

Je hoopt het nooit mee te maken; een reanimatie. Toch is het fijn te weten wat je kunt doen in geval van nood. Zeker omdat bij bewusteloosheid of een hartstilstand elke seconde telt. Hoe eerder jij in actie durft te komen, des te groter de kans is dat het slachtoffer het overleeft. In deze cursus ga je waardevolle, levensreddende handelingen leren voor baby's, kinderen en volwassenen. Onder begeleiding van een Rode Kruis instructeur ga je in praktijk oefenen. Er worden noodsituaties nagebootst waarbij je verschillende technieken leert als borstcompressies en beademing. Je oefent ook met een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Cursus overzicht

E-learning - 2,5 uur
De e-learning bestaat uit tekst en heldere video's en wordt afgesloten met een toets. De kennis kun je in je eigen tijd vanuit huis en op je eigen tempo opdoen. Bij een score van 80% of meer ontvang je een Bewijs van Deelname. Hiermee krijg je toegang tot de praktijkles.

Praktijkles - 3,5 uur
Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per noodsituatie uitgelegd en gedemonstreerd door een ervaren Rode Kruis instructeur. Tijdens de les worden er echte noodsituaties nagebootst en oefen je op reanimatiepoppen met AED. Je oefent reanimatie op poppen onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt al jouw vragen stellen.

Kleine groepjes, effectieve praktijksessie incl. koffie of thee.

Bij goed gevolg ontvang je een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat (2 jaar geldig).

reanimatie, kind, baby, puber, aed, bewusteloosheid, verslikken, verstikken

Jouw instructeurs

Loes Frings

Bas van Kollenburg

Cursus Reanimatie en AED Baby’s, Kinderen en Volwassenen (online + klassikaal) 14-12

Cursus informatie
Start 14-12-2023 09:00
Einde 14-12-2023 12:30
Cursusprijs €90,00
Cursuslocatie Onze locatie