BHV cursus Amsterdam nodig?

bhv cursus amsterdam

Ben je de eigenaar van een bedrijf, heb je de leiding op een school of universiteit? Of ben je vaak aanwezig in open ruimtes met veel mensen in Amsterdam of omgeving? Dan ben je gebaat bij een BHV cursus Amsterdam. In Nederland is het namelijk wettelijk verplicht dat een werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor de werknemers. Een werkgever is verplicht vanuit de Arbowet om BHV cursussen aan zijn werknemers aan te bieden, zodat bij gevaarlijke situaties op het werk letsel en schade misschien voorkomen kunnen worden. Een onderdeel van een veilige werkomgeving is een BHV cursus Amsterdam. BHV in BHV cursus Amsterdam betekent Bedrijfshulpverlening.

Bij Soterios, gevestigd in Woudrichem, zijn we gespecialiseerd in het geven van een BHV cursus Amsterdam en in EHBO cursussen. Onze instructeurs Loes en Bas zijn al jaren actief op het gebied van BHV en EHBO. Zij kozen de naam Soterios voor hun bedrijf in veiligheid en eerstehulpdiensten niet voor niets: in de Griekse mythologie was 'Soteria' de godin of geest van veiligheid en redding, bevrijding en behoud van leven. Zoals instructeurs Loes en Bas zelf zeggen over hun BHV cursus Amsterdam: "Wij leren je anderen te helpen wanneer het echt nodig is."

BHV cursus Amsterdam in theorie en praktijk

De BHV cursus Amsterdam bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De theorie leer je gewoon thuis op momenten dat het jou goed uitkomt. Lekker comfortabel! Je leert handig online. Voor de hele BHV cursus Amsterdam leer je ongeveer zes tot acht uur. Het praktijkgedeelte van de BHV cursus Amsterdam bestaat uit vaardigheden, die je simpelweg leert door ze te doen.

Bij Soterios kun je niet alleen een BHV cursus Amsterdam voor het eerst volgen, we bieden je ook de herhalingscursus aan. In een BHV cursus Amsterdam leer je:

  • levensreddende eerste hulp, reanimatie & AED,

  • brandbestrijding,

  • communicatie en alarmering,

  • ontruiming.

Na afloop van de BHV cursus Amsterdam heb je nog gedurende een jaar toegang tot de online leeromgeving. Bij goed gevolg ontvang je een bewijs van je deelname aan de cursus. Dat bewijs is tegelijkertijd je toegangsbewijs tot de klassikale cursus. Wanneer je de klassikale cursus tot een goed einde hebt gebracht, ontvang je het NVB-pasje (Nederlandse Vereniging Bedrijfshulpverlening) dat een jaar geldig is. Je hebt kennis van de Arbowet en je kent je EHBO en reanimatie. Daarnaast kun je werken met een AED, CO2-blusser, schuimblusser, poederblusser, blusdeken en lithium. Om veilig te blijven werken en omdat de ervaring leert dat kennis best snel wegzakt, is een herhalingscursus BHV geen overbodige luxe. Ook voor de herhaling BHV cursus Amsterdam klop je bij Soterios aan, zodat je NVB-pasje geldig blijft.

Veel ervaring voor BHV cursus Amsterdam

De instructeurs van Soterios, Bas en Loes, zijn zeer ervaren. Niet alleen wij theoretisch sterk, maar hebben we ook veel ervaring in de praktijk. Bij Soterios geven we de praktijklessen altijd in kleine groepjes. Zo weten we zeker dat er altijd genoeg ruimte is voor iedereen om goed te oefenen. Soterios werkt alleen samen met erkende, certificerende instanties, zodat je zeker weet dat het door jou behaalde certificaat ook echt erkend wordt.