Veilig werken met BHV cursus Nijmegen

bhv cursus nijmegen

Zoek je naar een BHV cursus Nijmegen? Is het tijd om te voldoen aan je wettelijke verplichting om een veilige werkomgeving te realiseren in jouw bedrijf? Een veiligere werkomgeving bereik je onder andere door mensen op te leiden als BHV'er, met een goede BHV cursus Nijmegen. Een werkgever is verplicht vanuit de Arbowet om de BHV cursus Nijmegen aan zijn medewerkers te bieden, zodat bij gevaarlijke situaties op het werk letsel en schade hopelijk voorkomen kunnen worden. Een onderdeel van een veilige werkomgeving is een BHV cursus Nijmegen, maar een die dan wel gegeven wordt door een ervaren en vakkundig bedrijf. Soterios is het erkende opleidingsbedrijf dat je zoekt voor je BHV cursus Nijmegen. Door onze gedegen cursus, fijne en gemoedelijke sfeer en het werken in kleine groepjes, slaagt iedereen meteen voor een BHV cursus Nijmegen.

Ervaring met lessen BHV cursus Nijmegen

De instructeurs van Soterios, Loes en Bas, zijn zeer ervaren in het geven van BHV cursussen en allerlei andere opleidingen op de gebieden eerstehulpverlening en veiligheid. Wij zijn gespecialiseerd in BHV en EHBO. Je kunt bij ons dan ook terecht voor de BHV cursus Nijmegen, maar ook voor een EHBO cursus, een EHBO cursus baby's en kinderen, Evenementenzorg EHBO, Reanimatie en AED cursussen, en verschillende herhalingscursussen. We houden van persoonlijk contact en een gemoedelijke, fijne sfeer tijdens de lessen. Soterios is gevestigd in Woudrichem, maar we geven de praktijklessen in onze eigen ruimte in Giessen. Ook op locatie lessen verzorgen is mogelijk. Een van onze sterke punten is dat we lesgeven in kleine groepjes, zodat er voor iedere cursist aandacht is en ook voldoende ruimte om te oefenen.

Theorie en praktijk bij BHV cursus Nijmegen

Vanzelfsprekend begin je met de theorie van de BHV cursus Nijmegen. Geen gestamp in een klaslokaal, maar gewoon heel gemakkelijk online, in je eigen omgeving op momenten dat het jou het beste schikt. Om de theorie te leren moet men rekenen op zo'n zes tot acht uur totaal. Is de theorie goed afgerond, dan krijg je daarvan een bewijs. Met dat bewijs krijg je toegang tot de klassikale lessen. In die praktijklessen leer je hoe je werkt met een AED, CO2-blusser, schuimblusser, poederblusser, blusdeken en lithium. Heb je ook dat gedeelte goed afgerond, dan krijg je je NVB-pasje (Nederlandse Vereniging Bedrijfshulpverlening). Dit pasje is een jaar geldig. Om het pasje geldig te laten blijven, volg je na een jaar de BHV herhalingscursus. Sowieso is dat een goed idee, omdat we merken dat in de loop der tijd de kennis toch wel wat verdwijnt. Samengevat leer je bij een BHV cursus Nijmegen:

  • levensreddende eerste hulp, reanimatie & AED,
  • brandbestrijding,
  • communicatie en alarmering,
  • ontruiming.

Soterios werkt alleen samen met erkende, certificerende instanties, zodat je zeker weet dat het door jou behaalde certificaat echt erkend wordt. Mocht je je afvragen wat Soterios betekent, dan vertellen we je dat graag. In de Griekse mythologie is 'Soteria' de godin of geest van veiligheid en redding, bevrijding en behoud van leven. Wij vertalen dat vrij in: "Wij leren je anderen te helpen wanneer het echt nodig is."